Subotičke pijace
Subotica Sajam
UREĐUJU SE LOKALNE PIJACE
20.05.2011

JKP „Subotičke pijace" svake godine troši značajna sredstva na poboljšanje stanja pijaca i uslova prodaje-kupovine.

Neprestano se uređuju takozvane privremene pijace, koje su stvorene na traženje pojedinih mesnih zajednica a u skladu s potrebama meštana, i to na Makovoj sedmici, preko puta „Elektrovojvodine", na području MZ „Peščara", ali prodaju lokalnih proizvoda podržavaju i na druge načine." O tome Maćaš Fodor, finansijski i komercijalni direktor JKP „Subotičke pijace" rekao je sledeće:

- Privremene pijace imaju zadatak, da obezbedimo mogućnost nabavke sezonske robe što je moguće bliže stanovnicima datih područja, ali i na osnovu reversa smo u nekoliko mesnih zajednica obezbedili tezge za prodaju robe na Hajdukovu, u Bačkim Vinogradima, Malim Pijacama, Šupljaku i Žedniku. Treba znati, da vrednost obnovljenih pijačnih tezgi kreće se između 30 i 35 hiljada dinara, a nove tezge koštaju oko 50.000 dinara, dakle značajnim sredstvima smo podržali stvaranje malih lokalnih pijaca u datim naseljima, gde lokalni proizvođači mogu izneti višak svojih proizvoda.

U okviru te delatnosti smo upravo završili uređenje privremene pijace na prostoru MZ „Peščara" kraj Kelebijskog puta. Na tom prostoru morali smo rešavati istovremeno nekoliko problema. Pošto se na tom prostoru zadržavaju atmosferske padavine, na oko 150 kvadratnim metara od tucanika stvorili smo jedan drenažni sloj. Malo smo pomerili postojeće tezge, da ne budu isuviše blizu frekventnom putu, dakle, kupovinu smo učinili bezbednom, izbetonirali smo jedan plato za tezge, zasadili smo drveće, itd. Na tom mestu mogu prodavati samo prodavci, koji su u ugovornom odnosu s JKP „Subotičke pijace", a u skladu s tim, prodavcima smo omogućili, da prema specifičnostima svoje robe sami urede prostor za izlaganje te robe.

 

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš