Subotica Sajam
SAJAM UZ PUNU PODRŠKU GRADA
23.05.2011

U organizaciji JKP „Subotičke pijace" od 24. do 27 avgusta biće održan V Međunarodni i regionalni sajam privrede - Subotica 2011, koji uživa punu podršku lokalne samouprave grada Subotice. Laslo Karai, član Gradskog Veća Subotice zadužen za privredu, u vezi sajamskih priprema rekao je sledeće:

- Blagovremeno su započete pripreme, Organizacioni odbor je već odredio i profil sajma. Po tome, ove godine u centru pažnje biće preduzetništvo, preduzetničko okruženje, a unutar toga izlagače ćemo okupiti oko proizvodnje hrane.  Sve je to značajno ne samo zbog svoje aktuelnosti, već i zbog toga, što verno odražava karakteristike ovih prostora, a istovremeno znači vezu, most prema preduzetnicima i privredi drugih zemalja.

Termin održavanja sajma nije slučajno određen. Privredna komora Hrvatske je već prošle godine najavila, da želi što je moguće više izlagača dovesti iz Hrvatske, ali da pri tome uzmemo u obzir i vreme održavanja drugih sajmova u našem širem okruženju.  Hrvatska strana nas je obavestila, da brojna preduzeća, mnoge firme su zainteresovane za učešće na sajmu, pa je komora već takođe počela pripreme, kako bi vašar bio što uspešniji. Ovaj termin istovremeno omogućava, da ovo ne bude samo privredna, već i kulturna manifestacija, a naravno nije beznačajno ni to, da so na ovaj način sajam približili i programima povodom Dana grada. Prethodnih godina su izlagači iz Mađarske nastupali organizovano, i to uglavnom u lepom broju. U Mađarskoj je došlo do promena na vlasti, pa se i naš raniji partner, ITD Hungary reorganizuje, ali najverovatnije njegov pravni naslednik će takođe smatrati važnim sajamsko učešće izlagača iz Mađarske. Kancelarija za privredu Ambasade Republike Mađarske u Beogradu je takođe potvrdila, da će pružati sličnu podršku u organizaciji sajma kao i prethodnih godina. Takođe možemo računati na podršku Regionalne privredne Komore u Subotici, pošto pomoću njihovih sistema veza da se očekivati veći broj izlagača iz Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske.  Lokalna samouprava iz Subotice ima dobre odnose sa Slovensko-vojvođanskim privrednim klubom, što omogućava da ove godine firme iz Slovenije na sajmu u Subotici prvi put nastupe organizovano.

 


Subotički sajam 2010

Otvaranje Subotičkog sajma 2010

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš