Subotica Sajam
„SUBOTIČKE PIJACE” ORGANIZUJU SAJAM
20.05.2009

Po drugi put Javno komunlano preduzeće „Subotičke pijace” će biti organizator međunarodnog sajma privrede u Subotici.  Ovogodišnja sajamska manifestacija, pod oficijelnim imenom „Međunarodni i regionalni sajam privrede – Subotica 2009” održaće se od 24. do 27. avgusta u Hali sportova.

Na press konferenciji, koja je održana 20. maja u Gradskoj kući, Kornel Bajtai, član Gradskog veća zadužen za oblast preduzetništva i privrednog razvoja, naglasio je značaj ovog sajma za Suboticu i potvrdio finansijsku podršku lokalne samouprave.
- Budžetom su predviđena sredstva za podršku ove manifestacije u iznosu od 3.000.000 dinara, što je više nego prošle godine, a nadam se da će tako i ostati posle eventualnog rebalansa. I ove godine pokrovitelj sajma će biti i Sekretarijat za privredu Vojvodine. Veoma je važno što je Ministarstvo za nacionalni razvoj i privredu Republike Mađarske sajam u Subotici uvrstilo u sajamske manifestacije A kategorije. To  znači da će izlagači iz Mađarske za svoj nastup na sajmu u Subotici dobiti podršku ministarstva. što treba da omogućiti nastup većeg broja izlagača iz susedne zemlje. Termin održavanja sajma smo izabrali iz više razloga. U tom periodu se u našem okruženju ne održavaju sajmovi, to su dani uoči proslave Dana grada, a obezbedićemo i bogat kulturni program za sve goste Subotice – rekao je Kornel Bajtai.

Direktor JKP „Subotičke pijace”, Bela Bodrogi, je na početku obraćanja medijima rekao da  sada ima više vremena za temeljne pripreme, odnosno da će se sajam i organizaciono i programski obogatiti novim sadržajima.

- Sajam u Subotici je prošle godine bio veoma sadržajan i skoro ni u čemu nije zaostao za sličnim manifestacijama u okruženju. Ono, što svakako moramo poboljšati, to je marketinški nastup i zbog toga smo već počeli neke aktivnosti na tom planu. Između ostalog, na Google pretraživaču će nas veoma lako moći naći svi  koji se budu interesovali za sajmove. Ako uspemo u namerama za vreme sajma proradiće mali turistički voz za prevoz posetilaca iz centra Subotice do Sportske hale. Ulaznice za sajam, kupljene u preprodaji važiće i kao autobuska karta na linijama „Suboticatransa”, a što je još važnije, nismo povećali niti cene ulaznica, niti naknadu, koju izlagači plaćaju za izložbeni prostor. Sajam će se održati u dane, kada se u Subotici održava Interetno festival, tako da ćemo posetiocima i izlagačima pored privrednih sadržaja obezbediti i veoma kvalitetne kulturno-umetničke i zabavne programe. Očekujemo, da će na sajmu učestvovati između 130 i 150 preduzeća, a želimo omogućiti da se na sajmu predstave ne samo preduzeća sa strane, već i subotička preduzeća, tako da pored stanara Biznis inkubatora učestvovaće onaj deo subotičke privrede, koji ima šta da pokaže – rekao je Bela Bodrogi.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš