Subotica Sajam
PRODAVCI - PORODICA JAKOVČEVIĆ
16.05.2009

U okviru aktivnosti na popularizaciji pijaca, na voćnom delu Mlečne pijace 16. maja se predstavilo porodično gazdinstvo Josipa i Klare Jakovčević, proizvođača rasada i voća i povrća. Uz roditelje su  i sinovi, dvadesetogodišnji Tomislav i dvanaestogodišnji Josip, koji puno pomažu razvoju porodičnog biznisa.

- Kupcima nudimo više vrsta rasada i to u više sorti, paradajz, paprika, patlidžan, celer, krastavac, i nešto dinja. Od povrća prvenstveno proizvodimo krastavce i papriku, a od voća jabuku, trešnje, krušku i šljivu. Ukoliko budemo mogli obnoviti voćnjak na mesto starih voćki doći će višnja i kajsija. Sve radimo isključivo za prodaju na pijaci jer sa veletrgovcima teško izlazimo na kraj – kaže Josip Jakočević.
Supruga Klara se žali na žegu, koja je rano došla.

- Na pesku, u okolini Subotice, je  jako teško održati proizvodnju. Zbog visokih temperatura mora se velika pažnja posvetiti zaštitu bilja, a bunar odnosno pumpa bez prestanka radi od pet ujutro pa do deset uveče. Biljke ne mogu izvući vlagu iz vazduha, pošto je i vazduh suv. Ne znam šta će biti ove godine, vremenske prilike nam ne idu na ruku a i  izdaci su veliki. Tek u decembru, kada sve budemo sabrali, znaćemo šta  smo postigli.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš