Subotica Sajam
FISKALNE KASE ZA ROBNE I ZANATSKE PIJACE
13.05.2009

Na zahtev Poreske uprave, 13. maja tekuće godine u Novom Sadu je održan sastanak predstavnika najvećih pijačnih uprava u Vojvodini sa mr Dragutinom Radosavljevićem, direktorom Republičke uprave javnih prihoda. Prvom u nizu sastanka na temu „Suzbijanje nelegalnog prometa i evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na robnim i zanatskim pijacama”, prisustvovao je i direktor Poreske uprave Regionalni centar Novi Sad, Zoran Radoman.
Vlada Republike Srbije je nedavno donela Uredbu o obaveznoj fiskalizaciji nekih do sada neobuhvaćenih delatnosti, među kojima su i prodavci na robnim i zanatskim pijacama. 
Predstavnici Poreske uprave su obavestili direktore pijačnih uprava iz Vojvodine da će uskoro početi kontrole prodavaca na robnim i zanatskim pijacama u celoj Srbiji.
Predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Pijace Srbije”, Bela Bodrogi, je na ovom sastanku rekao da o probelmu fiskalizacije pijačne prodaje treba ozbiljno i česšće razgovarati, te naglasio da udruženje treba da bude partner nadležnim državnim organima u rešavanju problema pijačne delatnosti.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš