Subotica Sajam
OTVOREN BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI VAŠAR
08.12.2013

U organizaciji JKP „Subotičke pijace" se treći put održava božićno-novogodišnji vašar, koji je 5. decembra otvorio gospodin Jene Maglai, gradonačelnik Subotice. On je tim povodom rekao:

- Nadam se da će ovaj vašar postati tradicionalan i da će podići nivo dočeka i proslave božićnih i novogodišnjih praznika, a treba ga uvrstiti i u turističke programe grada, naročito što se tiče gastronomske ponude. Svi veliki gradovi u svetu organizuju ovakve vašare i mislim da Subotica zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju. Zahvaljujem se gospodinu Bodrogi Beli i Javnom komunalnom preduzeću „Subotičke pijace" što su organizovali ovako lepo ovaj vašar. Nadam se da će sledećih godina biti na još višem nivou - rekao je gradonačelnik.

Da podsetimo, prvi „Winter Fest" je održan u zakupljenim drvenim kućicama, a prošle godine je kupovinom drvenih kućica lokalna samouprava je doprinela podizanju kvaliteta usluga i prodaje na božićno-novogodišnjem vašaru.

Ove godine na takozvanom „Malom korzou" postavljeno je pedesetak drvenih kućica, tipskih tezgi i paviljona, a na vašaru - koji će biti otvoren sve do 14. januara 2014. godine - učestvuje preko 60 izlagača - prodavaca i trgovaca.

U programu svečanog otvaranja božićno-novogodišnjeg vašara učestvovali su članovi Zanatskog kulturno-umetničkog društva „Erne Lanji" iz Subotice i Tamburaški orkestar Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo".

 

 


Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš