Subotica Sajam
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: NA SAJMU PREKO 200 IZLAGAČA
28.05.2014

Ilinka Vukoja, v.d. direktora JKP "Subotičke pijace" je istakla, da se pripreme odvijaju prema planu i da je praktično pre početka sajma zatvorena finansijska konstrukcija. Grad Subotica će obezbediti 2.000.000 dinara, a pokrajina približno isti iznos kao i prošle godine. Treba istaći finansijsku pomoć grada, a i Regionalnu Privrednu Komoru, koja je mnogo toga učinila radi uspeha sajma. Izgradnja štandova počinje 1. juna, a otvaranje sajma je 4. juna u 11.00 sati. Važno je još reći, da ovom prilikom među izlagačima pojaviće se i tri srednje škole iz Subotice i da će se u predvorju velike sali organizovati i prodajna izložba brojnih zanatlija.

- Molim sve građane da iskoriste ovu mogućnost i da se upoznaju sa dostignućima naše privrede i naših zanatlija. Ulaznice se neće naplaćivati, ali će se ipak organizovati nagradna igra za posetioce, a jedini uslov za učešće u izvlačenju nagrada popunjen upitnik a sajmu, koji će nam biti od pomoći u organizaciji budućih sajmova.

Ivan Vojnić Tunić, generalni sekretar Regionalne privredne komore Subotica je rekao, da su kroz komorski sistem uspeli obezbediti učešće iz 10 okruga Srbije, koji su obuhvaćeni u 6 regionalnih privrednih komora, a to su Zaječar, Niš, Valjevo, Pančevo, Novi Sad i Subotica. Oni će predstavljati privredu Srbije u malom. Prema obećanjima nadležnih - ukoliko u međuvremenu ne iskrsnu nepredviđene obaveze, 8. Međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici otvoriti ministarka poljoprivrede, gospođa Snežana Bogosavljević - Bošković. Predviđa se bogat stručni program, sa prezentacijom privrede i turizma partnerske zemlje sajma, Crne Gore, poslovnim forumom privrednika iz Mađarske i Srbije, održaće se seminar o evropskim integracijama, prezentacija JKP „Vodovod i Kanalizacija" iz Subotice i računa se na velik broj poslovnih razgovora.

Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika Subotice za oblast male privrede je izneo, da će se na ovogodišnjem sajmu predstaviti preko 200 izlagača iz sedam zemalja, Srbije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine kao i Švedske. Grad Subotica je pozvao i svoje partnerske gradove. Takođe smo pozvali i predstavnike mesnih zajednica kao i zanatlije, koji inače ne bi mogli iz finansijskih razloga da učestvuju na sajmu, no moram priznati, da je njihov odziv bio manji od očekivanog. U subotu, dakle 07. juna od 11.00 sati za izlagače, privrednike ali i za naše građane organizovaćemo obilazak grada uz učešće profesionalnog turističkog vodiča.

 

U odnosu na sve nevolje koje su nas zadesile, odziv izlagača i privrednika je na visokom nivou i ta nam uliva nadu, de će i ovogodišnji sajam biti uspešno realizovan.  

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš