Subotica Sajam
GRADI SE MLEČNA HALA
24.08.2015

 

Na pijaci „Zelenac" na Prozivci počeli su radovi na izgradnji nove Mlečne hale. O tome Ilinka Vukoja, direktor JKP „Subotičke pijace" rekla je sledeće:

- Kako za radove na izgradnji, tako i za opremanje buduće Mlečne hale blagovremeno je raspisan postupak javne nabavke, koja je uspešno završena. Za najboljeg ponuđača radova izabrano je Cevne instalacije Metal d.o.o. iz Subotice sa još dva izvođača radova /Maksimgradnja d.o.o. i Izolinvest d.o.o. Beograd/, sa kojim je potpisan ugovor na iznos od (zaokruženo) 3.600.000 dinara sa PDV-om. U postupku javne nabavke za izradu rashladnih vitrina i rashladnog bunkera, te klimatizacije hale za najboljeg izvođača izabrano je Frigo Žika d.o.o. iz Rume sa ponudom od 1.848.000,00 dinara sa PDV-om. Dakle, kompletni radovi i oprema koštaće oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Ova investicija je predviđena u našem Programu rada i poslovanja za 2015. godinu. Sredstva smo obezbedili iz sopstvenih izvora, no to je od svih nas u preduzeću zahtevalo štedljiv odnos prema svim troškovima i na svim poslovima uz obezbeđenje kvaliteta svih naših usluga na dosadašnjem nivou. Ova investicija predstavlja veliki zadatak za jedno ovako malobrojno JKP sa 26 zaposlenih.

- Mnogi (čak i manji) gradovi u Srbiji već imaju izgrađenu mlačnu halu, a završetkom ovog objekta i naše JKP će učiniti veliki korak na stvaranju savremenih uslova za prodaju lako kvarljive hrane. U svim rashladnim vitrinama će se održavati Zakonom i pravilnikom propisan temperaturni režim, a biće klimatizovana i cela Mlečna hala, tako da će u potpunosti zadovoljiti propise u pogledu bezbednosti hrane životinjskog porekla. Takođe ćemo obezbediti i higijenu na višem nivou, jer između ostalog postojaće i kada za pranje posuda sa toplom vodom.

 

- Izvođači radova su stupili u posao, dakle počeli su i radovi na izgradnji hale. Zbog toga smo morali premestiti deo tezgi na Zelencu, što je poremetio dosadašnje okruženje na Zelencu, postalo je bučnije i donekle skučen je prostor, pa upravo iz tih razloga zamolila bih sve naše zakupce kao i kupce na Zelencu za malo strpljenja i razumevanje zbog nastalih eventualnih neugodnosti. Ova situacija neće dugo trajati, pošto je rok za završetak poslova 45 kalendarskih dana, dakle prema našim računicama /i prema potpisanim ugovorima/ Mlečna hala na Zelencu će biti završena do 30. septembra ove godine, a time će započeti jedna nova, savremena era u kvalitetu prodaje hrane na toj našoj pijaci.  


Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš