Subotica Sajam
Otvoren peti Zimski vašar "Winterfest"
06.12.2015

Peti Zimski vašar "Winterfest" otvoren je u lepoj predprazničnoj atmosferi, uz kuvano vino, Deda Mraza sa poklonima za decu, bogatu ponudu na štandovima i prigodan kulturno-zabavni program.

Prepuni prolazi Subotičana i gostiju subotice između šandova na Malom korzou obradovali su i oko sedamdeset izlagača i Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace", koje petu godinu zaredom organizuje ovu manifestaciju uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica. 

Prepuni prolazi Subotičana i gostiju subotice između šandova na Malom korzou obradovali su kako  oko sedamdeset izlagača tako i Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace", koje petu godinu zaredom organizuje ovu manifestaciju uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica.

- Na ovom prostoru će se narednih četrdesetak dana naši sugrađani rado susretati, kupovati, razgovarati i uživati u ovom lepom ambijentu i svečarskoj predprazničnoj atmosferi - rekao je Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za malu privredu, na otvaranju petog Zimskog vašara "Winterfest". - Veoma mi je drago što je ove godine interesovanje izlagača bilo toliko da smo morali da izađemo iz planiranih gabarita prostora na kojem se održava ova manifestacija. To je još jedna potvrda da je Zimski vašar "Winterfest" danas događaj koji privlači pažnju i građana Subotice i izlagača. Verujem da će sledeće godine ova manifestacija imati još više učesnika i da će sproširiti i na Trg slobode.

Hrisov je naglasio da se lokalna samouprava ove godine posebno angažovala na organizaciji kulturnih programa koji će pratiti ovu manifestaciju, i najavio da će svojim nastupima Zimski vašar "Winterfest" obogatiti članovi Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", Mađarskog kulturnog centra "Nepker", Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo", Bunjevačkog kulturnog centra i ansambla Dečijeg pozorišta.  

Zimski vašar "Winterfest" su pesmom otovorili učenici Muzičke škole i mladi članovi Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava".

- Božićni i novogodišnji praznici se očekuju cele godine. Ovaj vašar je deo decembarske svečarske atmosfere, kada vreme želimo da provedemo sa najmilijima i da ih obradujemo lepim poklonima. Pozivam Subotičane i goste Subotice da posete Zimski vašar "Winterfest" jer će ovde, između ostalog, naći obilje unikatnih rukotvorina, zanimljivih božićno-novogodišnjih ukarasa i prigodnih poklona - kaže Ilinka Vukoja, direktorica JKP "Subotičke pijace".

Svečanom otvaranju su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Subotice, Ilija Maravić i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju i regionalni razvoj, Siniša Babičković. Oni su nakon svečanog otvaranja, zajedno sa direktoricom JKP "Subotičke pijace", obišli izlagače i porazgovarali sa delom učesnika ove manifestacje.

Na oko sedamdeset štandova Zimskog vašara "Winterfest" posetioci mogu naći i pazariti veliki izbor različitih vrsta artikala. U ponudi su božićno-novogodišnji ukrasi i pokloni, rukotvorine, proozvodi starih zanata, slatikiši, domaća hrana i poslastice, kuvano vino itd. Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš