Subotica Sajam
Evropski uslovi poslovanja
28.01.2016

Iako je prošlo nešto više od tri meseca od kada je otvorena, Mlečna hala na pijaci "Zelenac" u Mesnoj zajednici "Prozivka" i dalje je u centru pažnje i kupaca i prodavaca. I jedni i drugi o novoizgrađenom, specijalizovanom prostoru za prodaju namirnica na plusnom režimu hlađenja, imaju samo reči hvale.

- Mlečna hala na pijaci "Zelenac" je prva investicija ove vrste u pijace koje su nam poverene na  upravljanje -  kaže Ilinka Vukoja, direktorica JKP "Subotičke pijace". - Izgradnju i opremanje ovog specijalizovanog prodajnog prostora smo uradili sa ciljem da poboljšamo nivo usluga koje pružamo zakupcima, odnosno prodavcima, ali istovremeno i kupcima na ovoj pijaci. Sveže živinsko meso, mlečni proizvodi, suhomesnati proizvodi i kolači danas se na "Zelencu" prodaju u uslovima koji su u skladu sa svim propisima vezanim za bezbednost hrane.

Mlečna hala na pijaci "Zelenac" je opremljena sa 14 rashladnih vitrina. Deset je namenjeno prodaji svežeg živinskog mesa, na dve se kupcima nude mlečni proizvodi, a na preostale dve kolači i proizvodi od svinjskog mesa.

- Moja porodica sveže živinsko meso prodaje na ovoj pijaci od kako je izgrađena - kaže Davor Prčić, jedan od prodavaca na pijaci "Zelenac". - Uslovi u kojima danas poslujemo su evropski i to vide i svakodnevno govore i kupci. Radimo u izdvojenom, besprekorno uređenom i čistom prostoru, imamo novu opremu i sve druge uslove da svoju robu plasiramo na bezbedan i lak način. Treba još malo vremena da svi kupci koji su nam ranije dolazili naviknu da radimo u prostoru koji je izdvojen u odnosu na zelenu pijacu, ali i to se svakodnevno popravlja, tako da možemo biti izuzetno zadovoljni što su "Subotičke pijace" izgradile i opremile ovaj prostor.

Slično misle i kupci. Dejan Malagurski živi u neposrednoj blizini "Zelenca" i, iako se ne snabdeva isključivo na pijaci, kaže da je oduševljen uslovima u kojima se sada prodaju lako kvarljive namirnice.

- Savršeno je. Deluje savremeno, uredno i čisto, što je najvažnije kada kupuješ ovu vrstu robe - kaže Dejan Malagurski. - Mislim da ćemo svi mi koji tu živimo i snabdevamo se i na pijaci, postati svesni koliko je ova hala dobra i važna tek na leto.

Zadovoljstvo se ne krije ni u "Subotičkim pijacama" jer podrška i zakupaca i kupaca potvrđuje ispravnost odluke da se izgradi mlečna hala na pijaci "Zelenac", ali istovremeno i obavezuje da se u planovima razvoja ovog preduzeća predvide nove investicije u subotičke pijace.

- Planiramo da na isti ili sličan način poboljšamo uslove rada i na drugim pijacama kojima upravlja preduzeće - kaže Ilinka Vukoja. - Ponosni smo što smo kompletnu izgradnju i opremanje mlečne hale realizovali svojim sredstvima, a nastojaćemo da uspešnim i racionalnim poslovanjem obezbedimo uslove za nove investicije.Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš