Subotičke pijace
Subotica Sajam
Subotica domaćin pijačnim upravama iz regiona
22.02.2016

- Subotica i Palić imaju sve uslove da budu domaćini ovakvo značajnog skupa, u šta smo se uverili tokom predhodnih godina organizujući ovde tematske rasprave ili radne sednice skupštine i upravnog odbora - kaže Saša Stevanović, predsednik Radne grupe za međunarodnu saradnju Udruženja pijaca Srbije. - Očekujemo učešće kolega iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore, a pozivi će biti upućeni i predstavnicima pijačnih uprava iz još nekoliko zemalja u okruženju. Prvi međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u region održan je krajem prošle godine u Beogradu, a u Subotici ćemo nastaviti da razmenjumemo iskustva i razgovaramo o aktulnom stanju i perspektivama razvoja pijačne delatnosti. Cilj nam je i da pokrenemo inicijativu za osnivanje regionalne asocijacije, kako bi se efikasnije povezali sa Svetskom organizacijom veletržnica i tržnica.

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Upravni odbor Udruženja pijaca Srbije je usvojio izveštaj o radu u prošloj i program rada za 2016. godinu. Među najznačajnijim aktivnostima u narednom periodu su finalizacija istraživanja stavova i mišljenja kupaca na pijacama, koje se sprovodi na teritoriji cele Srbije i organizacija pete manifestacije "Dani pijaca Srbije", koja će se početkom juna održati u Pančevu.

Članovi Upravnog odbora Udruženja pijaca Srbije sui  u Somboru razgovarali o predloženim izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, a u fokusu rasprave je bila izrada

Pravilnika o uslovima i kriterijumima za ocenu ispunjenosti uslova za obavljanje komunalne delatnosti. Naime, po odredbama Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, sva preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću će morati da ispune određene uslove kako bi bila upisana u registar vršilaca komunalnih usluga, koji će voditi Privredna komora Srbije.

Domaćin sastanka u Somboru je bilo Javno komunalno preduzeće "Prostor", a delegacija članova Poslovnog udruženja "Pijace Srbije", koju je predvodila predsednica Upravnog odbora, Ilinka Vukoja, posetila je i loklanu samoupravu Grada Sombora.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš