Subotica Sajam
Pijace se prilagođavaju zahtevima kupaca
29.04.2016

Na Paliću je 7. i 8. aprila održan drugi Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu, na kojem su učestvovali predstavnici pijačnih uprava iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

- Okupili smo se da razmenimo iskustva i razgovaramo o razvojnim projektima, prilagođavanju pijačne delatnosti tržišnim izazovima XXI veka, odnosno modelima naplate i formiranja cena pijačnih usluga -kaže Ilinka Vukoja, direktorica JKP „Subotičke pijace" i predsednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" (UPS). - Bilo je veoma korisno i zanimljivo čuti kako kolege iz drugih zemalja rešavaju probleme sa kojima se suočavaju, tim pre jer su veoma slični našima. Takođe je dobro što smo imali prilike da se upoznamo sa projektima razvoja koje pripremaju pijačne uprave, kako u Srbiji tako i u zemljama regiona.

Tokom boravka u Subotici i na Paliću učesnici drugog Međunarodnog skupa o pijačnoj delatnosti u regionu su obišli pijacu "Zelenaca" u Mesnoj zajednici Prozivka.

- Sa zadovoljstvom smo kolegama pokazali novu mlečnu halu i razmenili mišljenja o prodaji lako kvarljivih namirnica na pijacama - kaže  Ilinka Vukoja. -  Svi se slažemo da su ulaganja ove vrste, odnosno opremanje pijaca savremenom opremom, neophodna kako bismo našim korisnicima usluga obezbedili dobre uslove za rad, a kupcima mogućnost da se direktno od proizvođača snabdevaju bezbednim i zdravstveno ispravnim namirnicama.

Tokom dvodnevnog skupa na Paliću su održani i sastanci Skupštine i Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Pijace Srbije", na kojima su razmatrani i usvojeni izveštaj o radu u prošloj i program aktivnosti u tekućoj godini.

-  U maju ćemo završiti i objaviti rezultate prvog nacionalnog istraživanja o stavovima i mišljenjima kupaca na pijacama, koje je urađeno na uzorku od nekoliko hiljada ispitanika u deset najvećih gradova u Srbiji. Istraživanje je realizovano i u Subotici pa ćemo sa velikom pažnjom analizirati rezultate. Veoma nam je značajno da znamo šta kupci danas misle o pijacama, šta im eventualno nedostaje na njima i šta nam predlažu da unapredimo poslovanje. "Subotičke pijace" će i u ovoj i u narednim godinama nastaviti da ulažu u poboljšanjei osavremenjivanje uslova prodaje  i nastojati da u skladu sa svojim mogućnostima prate zahteve vremena. Naše usluge se moraju prilagođavati kako potrebama korisnika tako i zahtevima kupaca - zaključuje Ilinka Vukoja.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš