Subotičke pijace
Subotica Sajam
Učestvuje blizu dvesto izlagača iz sedam zemalja
27.05.2016

Jubilarni, deseti Međunarodni i regionalni sajam - „SuSajam 2016", će od 2. do 4. juna u Hali sportova, okupiti197 izlagača iz sedam zemalja, a na ovoj velikoj manifestaciji će učestvovati i 15 komora sa privrednicima iz svojih regiona.

Posetiocima ovogodišnjeg SuSajma 2016" će se predstaviti privrednici iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je berlinska opština Treptov-Kepenik.

- Deseti sajam organizujemo na površini od oko 1.600 kvadratnih metara izložbenog prostora unutar Hale sportova, a i ove godine će deo izlagača biti raspoređen i izvan ovog objekta - kaže Ilinka Vukoja, direktorica Javnog komunalnog preduzeća "Subotičke pijace", koje je organizator ove manifestacije. - Iako smo ove godine imali na raspolaganju manje novca nego lane, odlučili smo da ulaz na sajam za posetioce bude besplatan. Cilj nam je da tokom tri ova dana sajam poseti što više ljudi, pa smo za posetioce koji popune anketne listiće organizovali i nagradnu igru sa veoma vrednim nagradama.

U saradnji s lokalnom samoupravom i Regionalnom privrednom komorom, kao suorganizatorom, JKP "Subotičke pijace" su blagovremeno počele pripreme za sajam, te će i ove godine učesnicima biti obezbeđeni svi uslovi za nesmentane promocije i prezentacije. Nakon uspešno sprovedene javne nabavke, posao izgradnje izložbenog prostora je poveren preduzeću "Mundial" iz Beograda, koje je sajam opremilo i prošle godine.

Regionalna privredna komora Subotica, suorganizator "SuSajma 2016", najavila je da će se u Hali sportova od 2. do 4. juna predstaviti svi privredni regioni iz naše zemlje, privreda Slavonije, Međimurske županije, regiona Banja Luke, kao i jedan proizvođač prehrambenih proizvoda iz Slovenije.

- Na sajmu će učestvovati 92 preduzeća iz Srbije, što predstavlja potpunu pokrivenost našeg tržišta. Manifestacija će i ove godine biti u znaku agrara i prehrane. Među učesnicima čak 44 odsto preduzeća su iz te oblasti,  oblast tekstila, hemije i grafike  čini 21 odsto, preduzeća mašinske i metalne industrije 10 odsto, građevine  3 odsto, a ostale oblasti čine 13 odsto - kaže Ivan VojnićTunić, sekretar Regionalne privredne komore.

Tokom prethodnih devet subotički sajam je postao referentno mesto susretanja privrednika iz Srbije i država iz regiona, odnosno manifestacija na kojoj se uspešno razmenjuju ideje i iskustva, uspostavljaju nove poslovne veze i poslovni kontakti i jača privredna saradnja u regionu.

Lokalna samouprava je, tragajući za novim idejama, uspešno animirala i subotičke srednje škole, te će  i na ovogodišnjem sajmu biti izloženi predmeti koje su srednjoškolci izradili tokom školske godine.

- Tokom sajam će se održati i niz stručnih skupova na kojima će se razgovarati o organskoj proizvodnji, iskustvima u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda i njihovom plasmanu, obrazovanju u ovoj oblasti i nizu drugih tema - kaže Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede. 

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš