Subotica Sajam
Prehrambena industrija je razvojni potencijal Subotice
07.06.2016

Deseti Međunarodni i regionalni sajam „SuSajam 2016 " održan je od 2. do 4. juna u subotičkoj Hali sportova. Na oko 1.600 kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 200 kvadratnih metara spoljašnjeg izložbenog prostora predstavilо se više od 200 izlagača iz sedam zemalja: Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma bio je okrug grada Berlina Treptov-Kepenik.

Ovogodišnji  „SuSajam" je tematski bio posvećen prehrambenoj industriji, odnosno proizvodnji i preradi hrane, pa je najveći broj izlagača bio iz oblasti agrara.

- Subotica je i ove godine uspešno organizovala sajam, a pred nama je ozbiljan izazov koji se odnosi na potrebu da  podstičemo razvoj prehrambeno-prerađivačke industrije jer je veliki potencijal za razvoj Subotice - kaže Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

Učešćem na subotičkom sajmu su bili zadovoljni i privrednici iz berlinskog okruga Treptov -Kopenik, kao partneri ovogodišnje manifestacije. Zamenik gradonačelnika okruga Berlina, Treptov-Kopenik, Gernot Klem, je ocenio da postoji veliki potencijal za privrednu saradnju, te da je treba dalje razvijati.

I ove godine ulaz na „SuSajam" je bio besplatan, a svi posetioci koji su popunili anketne listiće učestvovali su u nagradnoj igri čiji su najveći pokrovitelji bila preduzeća „Tehnoserv"  i „DudiCo" iz Subotice.

Ova velika privredna manifestacija je zatvorena 4. juna dodelom  sajamskih nagrada. Nakon obilaska svih štandova i izlagača, petočlani žiri je jednoglasno doneo odluku da prvu  nagradu 10. Međunarodnog i regionalnog sajma „SuSajam 2016" dobije firma "Celjske mesnine Z‘dežele" iz Celja (Slovenija).

Drugu nagradu „SuSajma 2016"  ravnopravno su podelili Regionalna privredna komora Beograd i preduzeće „Dudi Co." iz Subotice, koje ove godine obeležava 20 godina postojanja.

Treću nagradu su takođe podelila dva učesnika - „Tehnoserv", preduzeće za proizvodnju, montažu i inženjering iz Subotice  i Regionalna privredna komora Valjevo.

Žiri je ove godine dodelio i tri ravnopravne posebne nagrade, koje su pripale: Mađarskoj nacionalnoj trgovačkoj kući, akcionarskom društvu zatvorenog tipa, Mađarska; Samostalnoj zanatskoj, trgovinskoj i ugostiteljskoj radnji „Bata Kole", Subotica i Regionalnoj privrednoj komori Kosova i Metohije.

Sajamska priznanja nagrađenima su uručili Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast male privrede i Ilinka Vukoja, direktorica JKP „Subotičke pijace".

Organizator „SuSajma 2106" je Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace", suorganizator Regionalna privredna komora Subotica, a pokrovitelji Grad Subotica i AP Vojvodina.Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš