Subotičke pijace
Subotica Sajam
Potvrda o registru poljoprivrednog gazdinstva
31.03.2017

Svim zakupcima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, a prodaju na pijacama kojima upravlja Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace", ovih dana je upućen dopis u kojem se pozivaju da dostave dokumentaciju o statusu gazdinstva u 2017. godini.

U skladu sa Zakonom o trgovini, JKP "Subotičke pijace" su dužne da obezbede da "prodaju na pijaci obavljaju trgovci". Kada je reč o poljoprivrednim gazdinstvima to znači da prodaju mogu obavljati poljoprivrednici registrovani u skladu sa propisima kojima se uređuje poljoprivreda, u pogledu poljoprivrednih proizvoda koji su predmet registracije.

Za poljoprivredna gazdinstva dokaz o statusu je potvrda o registru poljoprivrednog domaćinstva koju izdaje je Ministarstvo finansija i Uprava za trezor i takva lica mogu prodavati samo sopstvene proizvode.

Dokumentaciju o statusu poljoprivrednog gazdinstva u 2017. godini treba u što kraćem roku dostaviti u direkciju JKP "Subotičke pijace" (Đure Đakovića 23/I).

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš