Subotica Sajam
Sastanak u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
06.06.2017

Predstavnici Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" su danas u Beogradu učestvovali u radu Posebne radne grupe za izradu Uredbe o sadržini, načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti, koju je formiralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Tema su bili  uslovi za otpočinjanje obavljanja komunalne delatnosti upravljanje pijacama, a u radu su u ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture učestvovali Biljana Miladinović - Stojanović savetnik i  zamenik predsednika Posebne radne grupe i Danica Vojninović, diplomirani pravnik. Sastanku je prisustvovala i Irena Dukanac, samostalni savetnik u Udruženju za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije.

O predlogu uslova za obavljanje komunalne delatnosti upravljanje pijcama, koji je pripremilo Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace" iz Beograda, govorio je mr Ivan Sočo, predsednik Upravnog odbora PU „Pijace Srbije" i direktor JKP „Gradske pijace". On je naglasio da se obavljanje pijačne delatnosti mora definisati na osnovu odluke nadležnog organa lokalne samouprave, isključivo na osnovu planskih akata, na predviđenom prostoru koji mora biti opremljen stalnim i privremenim objektima, infrastrukturom i ogradom.

Predstavnici Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" iz Beograda, Niša, Subotice, Kraljeva, Pančeva i Kruševca, koji su prisustvovali ovom sastanku, dogovorili su da će o konačnom predlogu uslova za obavljanje komunalne delatnosti upravljanje pijcama doneti odluku na vanrednoj sednici Skupštine, koja je zakazana 16. juna u Beogradu.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

 

 

mlečna

zanatska

voćna

teslina

zelenac

kvantaš