Subotica Sajam
Jedanaesto okupljanje privrednika u Subotici
22.05.2017

Subotica je od 1. do 3. juna po jedanaesti put organizator i domaćin međunarodnog i regionalnog sajma privrede"SuSajam 2017", koji se održava u Hali sportova. Vodeća tema ovogodišnjeg okupljanja privrednika iz regiona je turizam.

Na "SuSajmu 2017" će učetvovati privrednici iz osam zemalja (Mađarska, Hrvatska, Rumunija, Federacija Bosne i Hercegovine, Republika Srspka, Crna gora, Švedska, Kina i Srbija kao domaćin) . Zanimljivo je da će subotički sajam ove godine po prvi put ugostiti i predstaviti privrednike iz Kine.

Grad partner ove manifestacije je Sandviken, iz Švedske, a organizatori očekuju i učešće drugih bratskih i pratnerskih gradova Subotice, koji su i  ranijih godina rado dolazili u Suboticu.

- I ovogodišnji sajam će okupiti izlagače različitih profila, a vodeća tema će biti turizam, prvenstveno u smislu promocije turističkih potencijala Subotice i Palića - kaže Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje. -

Pripremili smo i niz pratećih sadržaja, naročito stručnih susreta i predavanja koje organizuju  Grad Subotica, odnosno Odsek za lokalni ekonomski razvoj, Turistička organizacija grada Subotice, preduzeće „Park Palić", Regionalna razvojna agencija „Panonreg", Udruženje poslodavaca „Forum" i Regionalna privredna komora.

Ovogodišnji "SuSajam 2017" će okupiti 174 izlagača na oko 1.500 kvadratnih metara izložbenih štandova u Hali sportova i oko 500 kvadratnih metara na otvorenom prostoru ispred ovog objekta. U neposrednoj blizini Hale sportova, na kraju šetališta Aleje Maršala Tita, organizovan je i mali vašar rukotvorina i poslastica kao prateća manifestacija sajmu privrede.

- Uz veliku pomoć lokalne samouprave Grada Subotica i Regionalne privredne komore, kao suorganizatora, uspeli smo da animiramo zavidan broj izlagača iz osam zemalja i izvršimo sve neophodne pripreme za sajam - kaže Ilinka Vukoja, direktorica JKP "Subotičke pijace". - Verujem da ćemo još jednom biti dobri domaćini učesnicima i da će im ova manifestacija biti prilika za unpređenje poslovanja.

Regionalni i međunarodni sajam privrede "SuSajam 2017" organizuje Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" uz podršku lokalne samouprave Grada Subotice, a suorganizator je Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš