Subotica Sajam
Dobra ponuda privukla kupce
23.10.2017

Ovogodišnji, šesnaeseti "Vašar ziminice", okupio je 21. septembra na Kvantaškoj pijaci oko 80 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava i trgovaca povrćem i voćem. Tradicionalno dobra ponuda privukla je i veliki broj kupaca, pa su već ranog popodneva gotovo svi koji su se okupili da na  ovom prostoru nešto prodaju ili kupe bili zadovoljni. Tim pre jer ih je poslužilo i vreme pa je šetnja na Kvantaškoj pijaci bila ne samo korisna nego i prijatna.

Zadovoljan je i organizator, Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace", jer je još jednom potvrđeno da Subotičani imaju naviku da se snabdevaju na pijacama i da vole da kupuju od poznatih prodavaca, naročito neposrednih proizvođača iz regiona, koje uglavnom poznaju sa pijaca.

I ovoga puta najviše i najbolje su se prodavali krompir i crni luk, ali veliki broj kupaca je iskoristio priliku da pazari i drugo jesenje povrće i voće, kao što su peršun, šargarepa, beli luk, karfiol, jabuke, kruške, cveće itd.

- Svaka pijaca, pa i ovaj vašar, pravo su tržište - kaže Mihajlo Šanta, poljoprivrednik iz Ruskog Krstura koji je Subotičanima nudio papriku i karfiol. - Cene ovde uvek zavise od ponude i potražnje, a za nas koji na pijacama prodajemo svoje proizvode najvažnije je da ima kupaca. Često dolazim na Kvantašku pijacu u Suboticu jer sam zadovoljan pazarima. Prošlog vikenda sam dobro prodavao, danas bi moglo i bolje, ali pijaca je to. Verovatno sam malo zakasnio sa ponudom paprike, a karfiol se traži.

Da Kvantaška pijaca u sezoni privlači i poljoprivredne proizvođače iz drugih delova Vojvodine potvrđuje Marija Daražac, koja je na subotički „Vašar zimnice" došla iz Kupusine. I ona je zadovoljna interesovanjem kupaca za svoju robu, ali se i žalila da nema dovoljno prostora za prodaju.

- Ove godine smo počeli da dolazimo i na Kvantašku pijacu u Subotici - kaže Marija Daražac. - Sve je dobro, ali nam treba više mesta za robu. Doneli smo dosta bundeva, traže se, dobra im je cena, ali zauzimaju dosta mesta pa ne možemo sve da izložimo. Kupus zato nismo ni doneli, a ima kupaca, traži se.

Porodica Bate iz Horgoša na Kvantaškoj pijaci ima stalne kupce. Prepoznaju ih po kvalitetnom peršunu, koji su ponudili kupcima i na ovogodišnjem „Vašaru zimnice".

- Sezona koja se polako bliži kraju je bila dobra - kaže Robert Bate. - Peršun je dobro rodio i veoma je kvalitetan, a cena bi mogla biti i bolja, ali ne žalimo se ni ovako. Danas smo ovde zbog svojih stalnih mušterija koji nas poznaju i imaju poverenja u naš proizvod.

Na „Vašar zimnice" je iz Horgoša došao i Sabolč Engi, koji je kupcima ponudio bogat izbor jesenjeg povrća i nekoliko vsrta jabuka. I ovaj poljoprivredni proizvođač je zadovoljan, kako posetom kupaca na Kvantaškoj pijaci, tako i cenama koje se postižu.

- Iako su šargarepa i krompir slabije rodili, godina je u proseku bila dobra - priča Sabolč Engi. - Cene koje postižemo su u skladu sa finansijskim mogućnostima kupaca, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Ovde se može lepo raditi, pa ne propuštam „Vašar zimnice".

Slično misle i drugi proizvođači i trgovci voćem i povrćem koji su se 21. septembra okupili na Kvantaškoj pijaci. Tim pre jer je većina, nakon upešneog „Vašara zimnice", zakazala nove susrete sa kupcima na subotičkim pijacama.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš