Subotica Sajam
MIKULAŠ KOD PORODICE SADOVIĆ
09.12.2009

Radost u dom Petra Sadovića i Elvire Kulunčić stigla je 4. decembra. Neposredno pred praznike porodica u kojoj živi troje odraslih i sedmoro dece, dobila je poklone od „Mikulaša". Najstarije dete ima 12 godina, a najmlađe jedva godinu i po dana.  U porodici pored bakine skromne penzije jedino Petar zarađuje radeći u jednoj drvari na Makovoj sedmici, a posle radnog vremena zarađuje obavljajući privremene poslove. Na tešku materijalnu situaciju ukazao je jedan gospodin, koji je želeo ostati anoniman, a na osnovu natpisa u štampi pokrenuta je akcija za pomoć ovoj desetočlanoj porodici u mnogim preduzećima, institucijama. "Mlekara" iz Subotice porodici pomaže mlekom i mlečnim proizvodima, "Fidelinka" obezbeđuje hleb i brašno, a Kolo srpskih sestara je ponudilo građevinski materijal, kako bi se sredio krov na veoma skromnoj kući.

Pošto u porodica ima i tri školarca, JKP "Subotičke pijace", JKP "Parking", nedeljnik „Het nap", MKC "Nepker" i Butik „Diva" su se dogovorili, da će na razne načine pomoći porodici. JKP "Subotičke pijace" i „Het nap" će obezbediti zimnicu, crni luk, krompir, jabuke, južno voće i naravno nešto slatkiša za decu, JKP "Parking" će računarom pokušati stvoriti iste šanse za učenje Rolandu, Nenadu i Jakabu, a „Nepker" i „Diva" će pokloniti trenerke porodici u kojoj žive još četvoro dece: Denis, Hajnalka, Mario i Peter.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš