Subotica Sajam
IV SAJAM PRIVREDE
18.06.2010

Ovogodišni IV međunarodni i regionalni sajm privrede „Subotica 2010" će se održati od 26. do 29. avgusta u Hali spotrova. JKP „Subotičke pijace" kao organizator rade na tome da ovogodišnja privredna manifestacija bude kvalitetnija u odnosu na prošlogodišnju kako po atraktivnosti izlagača tako i po sadržaju.
- Ceneći mišljenja i predloge izlagača i posetilaca doneli smo odluku da sajamskim danima bude obuhvaćen i kompletan vikend, što će omogućiti još bolju posećenost i od strane stručnjaka i od strane običnih posetilaca - kaže Zonai Jožef, direktor tejničkog sektora JKP "Subotičke pijace".
Sajmom će biti obuhvaćene četiri tematske celine: žitarice, prehrambena industrija, mehanizacija i oprema, kao i regionalni brendovi.
- I ovaj put želimo obezbediti što kvalitetniji stručni program. Srbija polako napreduje na putu ka Evropskoj uniji pa ćemo u okviru stručnog programa sajma posebnu pažnju posvetiti upoznavanju i prenošenju iskustava drugih u evropskim integracijama. Naravno želimo omogućiti nastup i predstavljanje što većem broju subotičkih firmi i preduzetnika - kaže Zonai. - Pripreme dobro napreduju a na osnovu dosadašnjih prijava 60 posto kapaciteta sajma je rezervisano. Takođe je izvesno da će na 200 kvadratnih metara izložbenog prostora biti predstavljene firme iz Mađarske odnosno predstavništva preduzeća i privrednih društava iz zemalja članica Evropske unije. Nastavlja se i saradnja Subotičkog sajma i grada Osijeka, što je važno i zbog toga što su Poslovno udruženje pijaca Srbije i Udruga tržnica Hrvatske zajedno konkurisala za podršku iz IPA izvora za finansiranje projekata prekogranične saradnje.
Organizaciju sajma će i ove godine finansijski podržati lokalna samouprava Grada Subotica i Sekretarijat za privredu AP Vojvodine. Novina je podrška Regionalne privredne komore Subotica koja se uključuje kao suorganizator. Više o subotičkom sajmu možete satnati na web prezentaciji www.susajam.rs.

 

 

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš