Subotica Sajam
SVEČANO OTVARANJE
26.08.2010

U Hali sportova danas je otvoren IV međunarodni i regionalni sajam privrede koji zuje Javno komunalno preduzeće «Subotičke pijace». Na subotičkom sajmu učestvuje oko 160 izlagača iz Srbije i zemalja u regionu. Najviše gostiju stiglo je iz Mađarske i Hrvatske. Svečanom otvaranju su pored privrednika prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora ovih zemalja. Sajam je svečano otvorio predsjednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić.
Pokrajinska Vlada podržava i podržaće će sve manifestacije koje imaju za cilj ugovaranje novih poslova i otvaranje radnih mesta - rekao je predsjednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić, otvarajući IV međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici. - Privreda je područje koje je globalizacija najviše obuhvatila, a kada kažemo globalizacija to znači da nijedna ekonomija ne može opstati ukoliko nema saradnje i nijedna privreda ne može rasti ukoliko nema direktnih investicija. A kada govorimo o saradnji i prožimanju, s kim ćemo se bolje prožimati i sarađivati nego sa privredama Mađarske i Hrvatske čije su brojne investicije u Srbiju usmerene upravo u Vojvodinu i ima li išta normalnije nego da se jedan ovakav zajednički sajam događa upravo u Subotici.
Želju za daljim razvijanjem privredne saradnje na otvaranju subotičkog sajma su izrazili i predstavnici iz Hrvatske i Mađarske. Mađarsku je predstavljao državni sekretar Ministarstva ekonomije Mađarske, Zsolt Becsei.
Kakvi će biti ekonomski i privredni odnosi za deset godina odlučujemo danas, kao što smo i današnje odnose utemeljili pred desetak godina. Zato, možda u nekom novom konceptu, želimo podsticati ulaganja u ovu regiju - rekao je Zsolt Becsei.
Podršku manifestaciji koja promoviše privredu pružio je i predstavnik Privredne komore Srbije, Miloš Jelić, a pokrajinski sekretar za privredu, István Pásztor, je rekao kako je subotički jedan od najznačajnijih sajmova koji sekretarijar podržava zbog njegovog privrednog potencijala.
Spletom okolnosti, otvaranje subotičkog sajma se događa istoga dana kada ćemo imati i prve rezultate Industrijskog parka u Subotici i veliko mi je zadovoljstvo što su ta dva datuma zapravo jedan koji obilježava novu eru u razvoju Subotice. Subotica na ostatcima nekadašnje industrije gradi nove industrijske potencijale i treba mu i novi sajamski prostor, rekao je gradonačelnik Grada Subotica, Saša Vučinić.
Međunarodni i regionalni sajam privrede „Subotica 2010" u Hali sportova je otvoren do nedjelje, 29. avgusta. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a sajam će biti zatvoren u nedeolju u 15 časova.Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš