Subotica Sajam
OBELEŽENA DECENIJA SUBOTIČKIH PIJACA
25.09.2010

Povodom desetogodišnjice osnivanja Javnog komunalnog preduzeća "Subotičke pijace", u Velikoj većnici Gradske kuće održana je svečana sednica kojoj su prisustvovali aktuleni i čelnici lokalne samouprave u vreme formiranja ovog preduzeća, članovi upravnog i nadzornog odbora, predstavnici zakupaca, Udruženja pijaca Srbije, poslovnih partnera i mnogi drugi.
"Subotičke pijace" su u protekloj deceniji zabeležile brojne uspehe, među kojima je direktor, Bodrogi Bela, posebno istakao sticanje međunarodnog sertifikata o kvalitetu, a kao najvažniji ciljevi za budućnost istaknuti su izgradnja centralne gradske pijace i kvantaške pijace.
Pristnim gostima svečane sednice obratili su se gradonačelnik grada Subotica, Saša Vučinić, gradonaćelnik u vreme formiranja ovog preduzeća, Jožef Kasa, Predrag Veinović, podprednik Upravnog odbora Udruženja pijaca Srbije i zamenik direktora JKP "Gradske pijace" i Miomir Jovanović, pomoćnik direktora JKP "Tržnica" Novi Sad.
Četiri prodavca sa subotičkih pijaca sa najdužim stažom I najviše uspeha u radu dobila su na poklon zlatni, srebrni I bronazni kantar, a zaposleni u JKP "Subotičke pijace" primili su prikladne nagrade za jubilej.

U uvodnom izlaganju, Bodrogi Bela, direktor JKP „Subotičke pijace" je rekao:
„U životu čoveka retko se pruža prilika, da rukovodstvo, lokalna samouprava grada prilikom osnivanja jednog novog javnog preduzeća zadatke oko osnivanja nove firme poveri baš njemu. Ja sam imao tu sreću, da sam postavljen na čelo jednog preduzeća, kojem su namenjeni važni zadaci u organizaciji snabdevanja grada i građana. U ovih 10 godina mnogo toga se desilo, ovaj mali kolektiv je puno radio, da bi ispunio sve svoje zadatke. Nemamo čega se stideti, i ne slučajno imam običaj reći, da ukoliko bi neko želeo dati detaljan prikaz proteklih 10 godina JKP „Subotičke pijace", onda o pređenom putu mogla bi se napisati jedna poduža priča o uspehu. Uz brige, koje su proizilazile iz svakodnevnih poslova, mogli smo doživeti i radost, zadovoljstvo nakon uspešnih aktivnosti, obavljenog posla, investicije. A za to smo često imali priliku, pošto smo uspeli stvoriti jedno preduzeće, koje se stalno razvija, a iskušenja su nas samo još više očeličili. Stekli smo mnogo iskustva, a trudili smo se, da ih prenesemo i drugima. U tom cilju smo inicirali, a 2002. godine smo s uspehom osnovali Poslovno udruženje „Pijace Srbije", a zahvaljujući dosadašnjim aktivnostima posle Beograda JKP „Subotičke pijace" je preuzelo funkciju predsedavajućeg Upravnog odbora poslovnog udruženja. Uspeli smo okupiti pijačne uprave. Zahvaljujući zajedničkim naporima, postigli smo značajne rezultate i u oblasti zakonodavstva, pošto smo jedinstvenim nastupom postigli, da se u novom zakonu o trgovini pijačna delatnost reguliše na taj način, kako smo mi predložili. Naravno, ovo deluje kao hvalisanje, pa upravo zbog toga želim naglasiti, da smo u proteklih 10 godina posvetili veliku pažnju i na mišljenja o našem radu. Za nas najvažniji kritičar je svaki građanin Subotice, koji/koja kupuje na našim pijacama, koji/koja nas zaustavlja, iako se lično i ne znamo, pa nam iznosi svoje mišljenje, svoje predloge u vezi našeg rada. Kad god je moguće, udovoljavamo tim zahtevima, pošto sa aspekta budućnosti pijaca nije svejedno, da li su kupci zadovoljni uslugama, koje im pružamo odnosno obezbeđujemo putem naših zakupaca. Ukoliko jesu, rado će kupovati na našim pijacama, a ako nisu zadovoljni, sigurno će nas zaobići u širokom luku. Na svu sreću zadovoljnih kupaca je neuporedivo više, više je onih, koji nas podržavaju u našim naporima, koji shvataju naše probleme i koji daju doprinos tome, da iz dana u dan prionemo poslu, čiji se efekti možda i ne vide uvek, jer taj posao je kao domaćice: samo se onda primećuje, s koliko truda radi, kada iz nekih razloga svoje poslove ne obavlja uobičajeno pedantno."

 

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš