Subotica Sajam
KONTROLA KVALITETA: KUPCI U PRVOM PLANU
28.04.2009

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace” je prvo u Srbiji počelo da primenjuje u praksi zaključke iz dokumenta „Strategija razvoja pijačne delatnosti u Srbiji”, koji je pripremilo i usvojilo Poslovno udruženje pijaca Srbije. Akcijom kontrole kvaliteta proizvoda od mleka, živinskog mesa i jaja, koju već tri godine finansira Grad Subotica, ima za cilj da se unapredi i poboljšava kvalitet prehrambenih proizvoda koji se prodaju na pijacama. Kontrolu obavlja Veterinarski instutut, a JKP „Subotičke pijace”, od juna prošle godine, prodavcima čija roba ispunjava sve kriterijume kontrole dodeljuju zastavice „ROBA KONTROLISANOG KVALITETA” koje se postavljaju na vidno mesto iznad tezgi, rashladnih vitrina ili u izloge lokala.

- Mi činimo sve što je moguće u okviru svojih nadležnosti da se stalno unapređuje kvalitet proizvoda koji se nude na subotičkim pijacama – kaže Bela Bodrogi, direktor JKP „Subotičke pijace” - Akcija kontrole kvaliteta je dala veoma dobre rezultate. U maju 2008. godine, kada smo promovisali ovu akciju i razgovarali sa proizvođačima, oko 80 % uzorkovanih namirnica je odgovaralo zakonskim propisima. U januaru ove godine Veterinarski institut je je ispravnim ocenio 90, a u februaru 93 % proizvoda od mleka, živinskog mesa i jaja. Uzorkovanja se vrše na 10 vrsta mikroorganizama i mi očekujemo dalji rast kvaliteta robe koja se prodaje na pijacama. Moram još jednom da se zahvalim loklanoj samoupravi na podršci za realizaciju ovog projekta. Mi smo jedini grad u Srbiji koji radi ovakve vrste kontrole kvaliteta, što je izazvalio veliko interesovanje kolega iz Poslovnog udruženja pijaca Srbije. Nekoliko puta su nas posećivali, a Beograd i Novi Sad su zainteresovani da preuzmu ovaj model kontrole kvaliteta namirnica na pijacama.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš