Subotica Sajam
RADIONICE IPA PROJEKTA ECO COOP
21.01.2011

Nakon započete saradnje i već održane dve stručne konferencije krajem prošle godine u Subotici i Segedinu, prekogranična saradnja u okviru projekta "Eco coop" nastavlja se 24. i 25. januara tekuće godine organizacijom dve radionice.
U ponedeljak, 24. januara, od 10 o 15 časova u Mađarskom kulturnom centru "Nepker", održaće se radioniuca pod nazivom: "Uslovi osnivanja pijaca na teritoriji srpsko-mađarske granice", gde će se razgovarati na teme ulaganja inputa u poljoprivredu (veštačko đubrivo, genetski modifikovano semenje), ili sistemi biodiverziteta i sistemi uštede energije, opisa kontrole na pijacama; o mogućnostima osnivanja regionalnih i lokalnih veletržnica u Srbiji i mogućnostima i uslovima razvoja saradnje i razmene roba regionalnih i lokalnih tržnica
Predavači će biti predstavnici Republičke veterinarske i Pokrajinske sanitarne inspekcije, agronom dr Andrija Peić, izvršni direktor Udruženja "Pijace Srbije", Savo Duvnjak i dr Katalin Santo Terek, direktorica Veletržnice Dorožma iz Segedina (Mađarska).
- Dosadašnje iskustvo, nakon dve konferencije, pokazuje da se zaista uspelo u nameri da se pokrenu svi oni koji su uključeni u ovu oblast i koji su za nju direktno zainteresovani. Veliko je interesovanje za ovu konferenciju i već imamo mnogo veći broj prijavljenih od onog što projekat predviđa - rekao je Bela Bodrogi direktor JKP «Subotičke pijace" na konferenciji za mediji koja je u petak, 21. januara održana u press centru Grada Subotica. O značaju i tematici radionica govorila je Erika Kudlik, član Gradskog veća zadužen za oblast međunarodne i regionalne saradnje.

Povratak...

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš