Отворен 12. Зимски вашар „Winterfest“

Вечерас је на Тргу републике и на платоу код споменика Светом Тројству, отворен 12. Зимски вашар „Winterfest 2023/2024“ који се по традицији организује са циљем да промовише богату гастрономску понуду Суботице и региона, домаћу храну, производе старих заната, рукотворине и сувенире. Овогодишњи „Winterfest“ је, према речима  директора Јавног комуналног предузећа „Суботичке пијаце“, Александра Алексића, окупио 59 излагача из разних делова Србије који посетиоцима своје производе и услуге нуде на 62 типска штанда.|

„Интересовање излагача је било велико, па су попуњена сва места која смо имали на располагању.  То потврђује да је ова манифестација постала догађај без којег би било тешко замислити божићне и новогодишње празнике у Суботици. Уз бројне Суботичане, шарм празничне куповине на ‘Winterfestu’ привлачи и све више гостију нашег града, што говори да зимски вашар доприноси и промоцији туристичке понуде овог региона. С обзиром на то да ова манифестација има и хуманитарни карактер, на прошлогодишњем ‘Winterfestu’ прикупили смо 120.550 динара. Ове године ћемо тај новац предати Народној кухињи Градске организације Црвеног крста Суботица и ја ћу искористити ову прилику да тај новац предам представнику суботичког Црвеног крста, Миодрагу Вару“, истакао је Алексић.

Уз кувано вино, додао је, колач на жару, гастрономске специјалитете и слаткише из занатске производње, Суботичани и гости Суботице имају прилику да на „Winterfestu“ пазаре и домаћу храну, нарочито сухомеснате производе, мед и сир, различите рукотворине, сувенире и новогодишње поклоне.

Дванаести „Winterfest“ је прогласио отвореним члан Градског већа, Срђан Самарџић, који је, обраћајући се присутнима у име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и лично име, казао како нас ова традиционална манифестација и ове године уводи у свечарску атмосферу божићних и новогодишњих празника.

„Драго ми је што могу да кажем да овај зимски вашар из године у годину доказује колико је важно да представљамо и промовишемо домаће произвођаче, угоститеље, занатлије, предузетнике, власнике пољопривредних газдинстава и људе који својим рукама стварају различите производе које користимо или током празника поклањамо својим најмилијима. Значајан број излагача на „Winterfestu“ окупља се већ годинама, али сваки пут имамо прилике да упознамо и неког новог излагача. Не само из Суботице и њене околине, него из других градова и општина из наше земље – Београда, Ваљева, Темерина, Чуруга, Руме, Врњачке Бање, Бруса…“, рекао је Самарџић.

То нам сведочи, истакао је, да посетиоци зимског вашара препознају и цене њихов рад, производе или услуге.

„На ’Winterfest’ са задовољством долазе и бројни гости нашег града, које привлачи све богатија и разноврснија туристичка понуда Суботице и Палића. Зато ова манифестација има пуну подршку суботичке локалне самоуправе. Захваљујем се  организатору, Јавном комуналном предузећу ’Суботичке пијаце’, на добро обављеном послу, излагачим желим успешан рад, а посетиоцима да уживају у чарима ’Winterfesta’, закључио је Срђан Самарџић.

Дванести „Winterfest“ ће бити отворен до 8. јанаура 2024. године. Радно време је сваког дана од 9.00 до 21.00 часова.

Izvor: www.subotica.rs

Foto: www.subotica.com

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *