Одржан 23. вашар зимнице на Кванташкој пијаци

У суботу, 12. октобра 2024. године, на Кванташкој пијаци у Суботици је одржан двадесет и трећи „Вашар зимнице“.Вашар је ове године окупио око 60 пољопривредних произвођача из Суботице и региона који су Суботичанима понудили велики избор свежег сезонског поврћа и воћа из сопствене производње.

– Ове године вашар је организован на Михољдан, који наодна веровања по традицији везују за почетак праве јесени. Верујем да ће данас бити задовољни и продавци и купци који на Кванташку пијацу долазе да пазаре поврће и воће за зимницу – рекао је Александар Алексић, директор ЈКП „Суботичке пијаце“ на отварању вашара. – Драго ми је што смо и ове године уз помоћ и подршку наших корисника услуга, закупаца на Кванташкој пијаци, још једном организовали хуманитарну акцију и прикупили око 500 килограма поврћа и воћа за Народну кухињу Црвеног крста Суботица.

Захваљујући се на донацији, Миодраг Веро, стручни срадник Црвеног крста Суботица је рекао да Народна кухиња сваког дана припрема око 1.200 оброка и нагласио да је свака помоћ добродошла.

Сезонско поврће и воће може се послужити уз ручак, да се оброк обогати, или искористии за припрему разних куваних јела. Захваљујем се свим продавцима на Кванташкој пијаци који су нам поклонили нешто од својих производа и Јавном комуналном предузећу „Суботичке пијаце“ које организује ову хуманитарну акцију. Сада већ можемо рећи да је то лепа традиција и пример друштвене одговорности – закључио је Миодраг Веро.

Према речима пољопривредних произвођача и продаваца, на вашару су се највише куповали кромпир, црни лук, паприка и купус. У односу на прошлу годину цене већине јесењих плодова се нису битније мењале. Једино је купус, због последица суше, значајно скупљи па се продавао по цени од 60 до 70 динара.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *