Doviđenja do sledećeg “Winterfesta\“

Bar nedelju dana pre nego što je 14. janura počela demontaža opreme na Malom korzou, gotovo svi učesnici sedmog zimskog vašara \“Winterfest\“ su imali gotovu i jasnu računicu finansijskih efekata učešća na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Većina je tokom poslednjih sedam dana radila kraće nego uobičajeno, a neki su već 1. januara ispraznili svoje prodajne štandove. Svi sa kojima smo razgovarali jednoglasni su u oceni da je promet nešto slabiji nego lane, ali većina je zadovoljna.

Da je subotički zimski vašar i sedme godine imao svoju publiku potvrđuje i činjenica da su svi naši sagovornici razgovor zaključili sa \“Doviđenja do sledećeg Winterfesta\“.

Najzanimljivija, a verovatno i najčešće pominjana primedba učesnika, odnosi se na dužinu trajanja ove manifestacije. Naime, deo izlagača smatra da \“Winterfest\“ treba skratiti na dvadesetak dana jer interesovanje publike značajno pada prvih dana nove godine. Ova grupa kao argument ističe i da subotički \“Winterfest\“ traje znatno duže nego slične manifestacije u drugim gradovima. Drugi, daleko brojniji učesnici, pak smatraju da datume početka i kraja ne treba menjati, kako zbog specifičnosti Subotice, tako i zato što do proleća nema sličnih uličnih manifestacija.

Ako je suditi po broju učesnika i posetilaca \“Winterfest\“ je i ovoga puta potvrdio da je izrastao u događaj bez kojeg bi bilo teško zamisliti božićne i novogodišnje praznike u Subotici. Uz brojne Subotičane, šarm ove manifestacije iz godine u godinu privlači i sve više prazničnih gostiju Subotice, te doprinosi turističkoj ponudi regiona.

Na sedmom \“Winterfestu\“, od 5. decemnra 2017. do 13. januara 2018. godine, učestvovalo je oko osamdeset izlagača, preduzeća, preduzetnika, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i članova zanatskih ili drugih udruženja.

Manifestaciju je u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovalo Javno komunalno preduzeće \“Subotičke pijace\“.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *