Otvoren deseti „Winterfest“

Jubilarni, deseti po redu zimski vašar „Winterfest“ otvoren je večeras, na Trgu republike, na „Malom korzou“ u organizaciji Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace”, uz podršku subotičke lokalne samouprave. Subotičani će na ovom tradicionalnom vašaru do 13. januara 2022. godine moći da uživaju u zanimljivim umetničkim radovima i rukotvorinama, novogodišnjim poklonima, božićnim kolačima, bombonama, širokoj ponudi domaće i organske hrane, različitim vrstama kuvanog vina i bogatoj gastronomskoj ponudi tradicionalnih jela sa ovdašnjeg područja, a sve u duhu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Otvarajući zimski vašar, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić je istakao da ova manifestacija postaje turistički sadržaj grada.

„Posle dve godine velikih izazova kroz koje prolazi celo društvo, drago mi je  da večeras u ime lokalne samouprave i gradonačelnika Stevana Bakića otvorim jubilarni, deseti po redu \’Winterfest\’. Grad se potrudio da i nizom novih sadržaja, koji će se uskoro videti, dodatno obogati ovu manifestaciju, kako bismo svi zajedno sa većom radošću ušli u narednu godinu”, rekao je Srđan Samardžić.

Direktor JKP „Subotičke pijace“ Aleksandar Aleksić je naveo da je ovogodišnji „Winterfest“ okupio više od 70 izlagača iz raznih gradova, od Novog Pazara, Vrnjačke Banje i Brusa, pa do „komšijske“ Sente i Kanjiže.

„Posetioci će moći da uživaju u poklonima, suvenirima, kao i ukusima i mirisima tradicionalne hrane i pića”, rekao je Aleksić.

Kratak kulturno-umetnički program izveli su đaci iz subotičkih osnovnih škola.

Izvor: www.subotica.rs

Foto: www.subotica.com