Otvoren sedmi „Vinterfest“

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić i direktor JKP „Subotičke pijace\“, Ilinka Vukoja, večeras su, na Trgu republike, otvorili sedmi po redu zimski vašar pod nazivom „Vinterfest\“. Ova, sada već tradicionalna manifestacija koja je prerasla u svojevrsnu božićno-novogodišnju atrakciju grada Subotice, održava se na prostoru tzv. „Malog korzoa\“, u periodu od 5. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine.

Pozdravljajući izlagače i prisutne na božićno-novogodišnjem vašaru Timea Horvat je istakla da Subotičani ovu manifestaciju prihvataju kao sastavni deo božićno-novogodišnje atmosfere, a za goste Subotice u – Zato, uz sve što je do sada postignuto, moramo i nadalje da radimo na promociji ove tradicionalne manifestacije van Subotice, kako u funkciji unapređenja turističke ponude, tako i da bismo još bolje i više predstavili specifičnosti ovog kraja kada je reč o gastronomiji, domaćoj, organskoj hrani, rukotvorinama i suvenirima.

Veljko Vojnić je rekao da je nedavno došao iz Osijeka gde je video da na njihovom najvećem trgu u starom gradu održava isti ovakav božićno-novogodišnji vašar.

– Video sam i u slovačkom gradu Nitri da održavaju, po sadržaju, gotovo identičan božićno-novogodišnji vašar. Svi srednjoevropski gradovi imaju ovakve božićno-novogodišnje vašare i zato smo ponosni što i Subotica održava ovu srednjoevropsku tradiciju – istakao je Veljko Vojnić.

Tematika ovogodišnjeg zimskog vašara, na kome će se na oko 70 objekata predstaviti oko 80 izlagača iz našeg grada i nekoliko mesta sa teritorije AP Vojvodine je: očuvanje tradicija narodnih rukotvorina, promocija različitih zanatskih proizvoda, domaće i organske hrane i gastronomska ponuda tradicionalnih jela regiona.

U umetničkom delu programa nastupili su učenici Muzičke škole iz Subotice.

Izvor: http://subotica.rs

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *