Rekonstrukcija pijace u Željezničkom naselju

Komisija za planove lokalne samouprave grada Subotice je dala saglasnost na projekat rekonstrukcije pijace u Mesnoj zajednici \“Železničko naselje\“. Nakon rekonstrukcije ova, sada sezonska pijaca, biće omeđena i natkrivena, a JKP \“Subotičke pijace\“ planiraju da je opreme sa 8 tezgi za prodaju voća, povrća i mešovite robe i 2 rashladne vitrine za mlečne proizvode i sveže živinsko meso. Na pijaci će biti postavljena i kontrolna vaga, a radi se i na rešenju za sanitarni čvor i parking prostoru za prodavce i kupce.

– Javno preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica nas je ovih dana obavestilo da je Komisija za planove dala saglasnost na projekat, te su sada obezbeđeni preduslovi za početak realizacije rekonstrukcije pijace u Železničkom naselju – kaže Ilinika Vukoja, direktorica JKP \“Subotičke pijace\“. – Mi smo planirali da ovaj posao završimo prošle godine, ali trebalo je dosta vremena da se nađu najbolja moguća rešenja i obezbede potrebne dozvole za radove na ovom prostoru.

Prema rečima direktorice JKP \“Subotičke pijace\“ sledi izrada glavnog projekta, a potom i raspisivanje javnog oglasa za dobavljača(e) koji će izvesti planirane radove i opremanje pijace.

– Projkat smo pokrenuli na zahtev građana Mesne zajednice \“Železničko naselje\“ koji žele da imaju savremenu pijacu. Cilj nam je da kompletno renoviramo i uredimo ovaj prostor – kaže Ilinka Vukoja, – U sklopu projekta je planirana izgradnja platoa, postavljanje osam tezgi za prodaju voća, povrća i drugih artikala široke potrošnje i dve rashladne vitrine, a kompletan prostor će biti natkriven i ograđen. Želimo da infrastrutruktra pijace bude u skladu sa propisima i zahtevima vremena pa je u sklopu investicije i izgradnja sanitarnog čvora, postavljanje kontrole vage, a nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo i manji parking.

Procenjena vrednost investicije u rekonstrukciju pijace je oko 3,5 miliona dinara, a JKP \“Subotičke pijace\“ je sredstva obezbedilo iz vlastitih prihoda. Očekuje se da će radovi biti okončani početkom jeseni.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *