Završen osmi „Winterfest“

Sredinom januara je završen zimski vašar “Winterfest” koji već osam godina organizuje Javno komunalno preduzeće  “Subotičke pijace” uz podršku lokalne samouprave grada Subotica. Osmi “Winterfest”, na kojem je na oko 70 štandova učestvovalo oko 90 izlagača, zvanično je otvoren 5. decembra 2018. a završen je 13. januara 2019. godine.

Iako će neki reći da traje duže nego što treba, jer interesovanje publike očekivano pada posle dočeka nove godine, malo je onih koji će osporiti da im bar nekoliko dana nakon zatvaranja ove manifestacije centar grada deluje prazno.

To potvrđuje činjenicu da je ova manifestacija postala događaj bez kojeg bi bilo teško zamisliti božićne i novogodišnje praznike u Subotici. Uz brojne Subotičane, šarm praznične kupovine na “Winterfestu” privlači i sve više gostiju Subotice, te zimski vašar neosporno doprinosi i promociji turističke ponude regiona.

Rekordan broj zainteresovanih učesnika je organizatore suočio sa novim izazvom, koji je uspešno rešen proširivanjem prostora za izlagače i na deo šetališta Trga republike, na kojem se nalazi spomenik “Svetog Trojstva”. Uz prepun Mali korzo, brojni posetioci su tako dobili još jednu vašarsku “ulicu”, veći izbor i bogatiju ponudu.