JKP “Subotičke pijace” uručile donaciju Opštoj bolnici

Zahvaljujući donacijama posetilaca i učesnika sedmog zimskog vašara \“Winterfest\“, Javno komunalno preduzeće \“Subotičke pijace\“ je početkom februara doniralo Odelenju za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu Opšte bolnice Subotica laserski aparat za fizikalnu terapiju vredan 142.000 dinara. Laser će se koristi u terapiji bolesnika koji se oporavljaju od posledica moždanog udara i drugih oboljenja zbog kojih su teško pokretni.

– Sigurna sam da je ovaj uređaj stigao u prave ruke, jer će služiti na dobrobit Subotičana, odnosno pacijenata Opšte bolnice, kojima je potreban u procesu izlečenja – kaže Ilinka Vukoja, direktorica JKP \“Subotičke pijace\“. – Veoma mi je drago što je na prošlom zimskom vašaru prikupljen do sada najveći iznos dobrovoljnih priloga. To je za nas veoma značajno jer govori i o poverenju koje ljudi imaju u odnosu na JKP „Subotičke pijace\“ kao organizatora ove manifestacije, odnosno njihovom uverenju da će sredstva koja su donirali biti iskorišćena na najbolji mogući način. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Nastavićemo da negujemo ovako lepu tradiciju sa nadom da ćemo i sledeće godine, zajedno sa izlagačima i posetocima „Winterfesta\“, doprineti zajednici u kojoj živimo.

Na konferenciji za medije, koja je povodom donacije održana u Opštoj bolnici Subotica, uz zahvalnost donatorima, lekari su govorili i o neposrednoj primeni lasera.

– Ovaj uređaj je lak za upotrebu i deluje sa produženim dejstvom, pa je tokom poslednjih nekoliko decenija postao omiljena fizikalna terapija. Svetlost koju laser emituje deluje antianalgetski, što znači da ublažava bol, deluje antiinflamatorno, odnosno smanjuje zapaljenje i pospešuje regeneraciju – kaže mr sc dr Ljiljana Đurović Manojlović, načelnica Službe za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu Opšte bolnice Subotica.

Zahvaljujući donacijama, Opšta bolnica Subotica je prošle godine opremljena i holter EKG aparatom, koji je dorpineo da se ukinu liste čekanja za ovu vrstu pregleda, a očekuje se da će i ovaj laserski aparat omogućiti bolji tretman pacijenata.

– Već drugu godinu zaredom dobijamo sjajan i izuzetno bitan uređaj koji će poboljšati kvalitet usluga na Odeljenju za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju – kaže dr sci med Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice Subotica. – Očekujemo da će Odeljenje za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu uskoro dobiti i mobilni rentgen koji će olakšati dijagnostiku i terapiju bolesnika koji su vezani za bolničku postelju.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *