Priprema se manifestacija „Noć pijaca“

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ u saradnji sa Akcionarskim društvom „Tržnica“, Кlasterom kreativnih industrija Vojvodne i uz podršku lokalne samouprave, radi na predlogu programa manifestacije „Noć pijaca“ koja ima za cilj promociju pijaca i ponude na njima. U izradu projekta će biti uključeno još nekoliko institucija, organizacija i udruženja, kako bi sadržaj ovih događaja bio što atraktivniji za posetioce.

Tokom 2020. godine se planira organizacija četiri manifestacije, koje treba da se održe na Mlečnoj pijaci i pijaci „Zelenac“ u naselju „Prozivka“ (JKP „Subotičke pijace“), odnosno na Robnoj pijaci „Mali Bajmok“ i zelenoj pijaci na Paliću (AD „Tržnica“). O terminima se još razgovara, a u planu je da se manifestacija „Noć pijaca“ organizuje petkom ili subotom u intervalu od 17 do 24 časa, te da se, uz različite vrste artikala sa subotičkih pijaca, posetocima ponudi i zanimljiv zabavni program, prvenstveno koncerti, izložbe, prezentacije i slično.

„Subotičke pijace“ su u saradnji sa AD „Tržnica“ i Gradom Subotica 2017. i 2018. godine uspešno organizovale dve manifestacije „Noć subotičkih pijaca“ u okviru programa obeležavanja Dana grada. Na obe manifestacije su učestvovali prodavci sa zelenih pijaca kojima upravlja JKP „Subotičke pijace“, a 2018. godine nekima od njih su dodeljena i priznanja za uspešno snabdevanje građana Subotice svežim životnim namirnicama.

Novi komcept manifestaciu „Noć pijaca“ seli tamo gde i pripada – na pijace!  Mesčni list „Informator“ će redovno informisati korisnike usluga JKP „Subotičke pijace“ o razvoju ove ideje.