Promocije, degustacije i – džez!

Zahvaljujući novootvorenom Preduzetničkom centru Subotica, deo praznične atmosfere se krajem decembra mogao doživeti i na Mlečnoj pijaci. Uz promocije i degustacije organskih proizvoda, domaće hrane, sokova, vina i piva, Preuzetnički centar je 29. decembra na centralnoj gradskoj pijaci organizovao i koncert džez sastava „Gordanov bluz geto“.

Ovaj jedinstveni centar nedavno je otvoren kako bi posetiocima, na jednom mestu, predstavio i ponudio proizvode organskih poljoprivrednih proizvođača i proizvođača domaće hrane. Od 27. do 29. decembra posetioci i kupci na Mlečnoj pijaci su imali priliku da ovde probaju i uz popust kupuju niz domaćih proizvoda.

Degustaciju vina iz regiona Subotičko-horgoške peščare oranizovala je Кonoba Кujundžić, Pivara „Patuljak“ je po promotivnim cenama posetiocima Mlečne pijace ponudila nekoliko vrsta svojih zanatskih piva, a matične sokove Ana Dolovac sa organskog poljoprivrednog gazdinstva iz Futoga.

Tokom praznične akcije Preduzetničkog centra Subotica  pod nazivom „Vikend degustacija i promocija“, popuste i degustaciju obezbedili su i  poljoprivredno gazdinstvo Zorice i Petra  Radišić iz Čuruga za sireve „Farmer“, proizvođaći kozijeg sira „Sirbor“ iz Кoluta kod Sombora i proizvođači beskvasnog hleba od celog zrna spelte sa organskog poljoprivrednog  gazdinstva Sabolča Tružinskog iz Njegoševa kod Bačke Topole.

Mnogi subotičani već znaju da se u stalnoj ponudi „Preduzetničkog centra Subotica“, mogu naći sertifikovani organski proizvodi proizvođača kao što su Arpad Čikoš (Totovo Selo), Sabolč Tružinski (Njegoševo), Dušanka Đukić (Zrenjanin) i Ana Dolovac (Futog), a tu su i poljoprivredna gazdinstva Radoslav Sente (Pačir) i Кristina Кunji (Subotica) koji se bave preradom voća i povrća.

„Preduzetnički centar Subotica“ pokrenuo je Кlaster kreativnih industrija Vojvidne u okviru svojih aktivnosti vezanih za promociju i podršku predueztnika u saradnji sa JКP „Subotičke pijace, Poslovnim udruženjem „Pijace Srbije“ i Udruženjem „Terra’s“.