Сакупњено више од пола тоне поврћа и воћа

Јавно комунално предузеће „Суботичке пијаце“ је у суботу, 15, октобра,  успешно организовало други овогодишњи „Вашар зимнице“ и хуманитарну акцију прикупљања свежег воћа и поврћа као вида помоћи суботичким породицама слабијег материјалног стања. Око педесет пољопривредних произвођача и продаваца на Кванташкој пијаци донирало је више од 500 килограма робе, коју ће поделити неформална група грађана „Наше мало некоме је све“.

– Захваљујем се нашим корисницима услуга који су показали хуманост, омогућили да ова акција буде успешна и да још једну димензију „Вашару зимнице“ који се традиционалано одржава већ више од две деценије – каже Александар Алексић, директор ЈКП „Суботичке пијаце“. –  Други овогодишњи вашар смо организовали на захтеве купаца и прродаваца на пијацама због летње суше и поремећаја у периодима дозревања дела јесењег поврћа. Понуда је била у складу са очекивањима, пратило нас је лепо време, па верујем да су задовољни и купци и продавци на Кванташкој пијаци.

Данас су на три суботичке пијаце постављене и кутије за прикупљање донација за помоћ при лечењу Леоне Kовач, Леа Милића и Мелинде Сабо.