Svečana sednica Skupštine na zelenom vencu

Dvadeseta, svečana sednica Skupštine Poslovnog udruženja „Pijace Srbije\“, održana je 27. aprila 2018. godine na pijaci Zeleni venac u Beogradu. Sednica je organizovana u povodu 15 godina aktivnog rada Udruženja i obeležavanja stogodišnjice od prve Skupštine piljara Srbije, koja je takođe održana na Zelenom vencu.

Domaćin skupa je bilo Javno komunalno preduzeće \“Gradske pijace\“ Beograd, a nakon svečane sednice Skupštine održan je 13. Beogradski Noćni Market, manifestacija koju JKP \“Gradske pijace\“ organizuju kao sastavni deo svojih promotivnih aktivnosti.

Na svečanoj sednici Skupštine Poslovnog udruženja \“Pijace Srbije\“ je istaknuto da na 410 registrovanih pijaca u Srbiji dnevno svoju robu plasira oko 80.000 poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnika. Naglašeno je da će vodeći projekat Poslovnog udruženja „Pijaca Srbije\“ u 2018. godini biti sertifikacija poljoprivrednih proizvođača, koji svoje proizvode direktno plasiraju na pijacama.

Sertifikovani proizvod je poljoprivredni proizvod koji je proizveden na gazdinstvu sertifiovanog proizvođača, a sertifikovan je na bazi nadzora i inspekcijskih kontrola koje su sprovede u skladu sa Pravilnikom o serifikaciji proizvođača i proizvoda koji se prodaju na pijacama i upotrebi žiga \“Garantovano domaće – pijace Srbije\“. Sertifikacija ima za cilj da doprinese isticanju vrednosti domaće proizvodnje, naglasi kvalitet domaćih proizvoda, kao i da poboljša i obogati ponudu na pijacama..

Pored članova Poslovnog udruženja „Pijace Srbije\“, svečanoj sednici Skupštine su prisutvovali i predstavnici niza državnih institucija, grada Beograda, Sekretarijata za poljoprivredu, šumartsvo i vodoprivredu AP Vojvodine, Privredne komore Srbije i sredstava javnog informisanja.

Gosti Poslovnog udruženja \“Pijace Srbije\“ bili su i predstavnici AD \“Skopski pazar\“ iz Skoplja i Grupacije za pijačnu delatnost pri Privrednoj komori Makedonije.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *