Dvanaesti “Subotički sajam”

Dvanaesti Međunarodni i regionalni sajam – „Subotički sajam 2018\“, održaće se od 31. maja do 2. juna. Vodeća tema ove velike privredne manifestacije će i ove godine biti turizam, a izlagači iz sedam zemalja i posetioci sajma će po prvi put imati priliku da se sretnu u klimatizovanom prostoru subotičke Hale sportova. Ulaz za posetioce je i ove godine besplatan, a neki od učesnika \“Subotičkog sajma\“ najavljuju i poklone za publiku.

Subotica će od 31. maja do 2. juna, po dvanaesti put, biti domaćin poslovnog susreta privrednika iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije. Izlagači iz ovh sedam zemalja predstaviće se na oko 1.800 kvadratnih metara izložbenog prostora unutar Hale sportova.

– Turizam jedno od glavnih strateških opredeljenja razvoja Subotice, pa je logično da ova privredna grana i ove godine bude vodeća tema „Subotičkog sajma 2018\“ – kaže Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje. – Na naše veliko zadovoljstvo grad partner ovogodišnjeg sajma je opština Bled iz Slovenije, odnosno Turistička organizacija Bleda, koja je jedan od najboljih primera za uspešan razvoj turizma u ovom delu Evrope.

U toku 12. Međunarodnog i regionalnog sajma – „Subotički sajam 2018\“, održaće se i niz pratećih stručnih savetovanja, tematskih susreta privrednika i prezentacija. Organiztori su, uz  bogat kulturni program, gostima pripremili i šetnju Suboticom.

„Subotički sajam\“ organizuje Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace\“ u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Subotice, Regionalnom privrednom komorom Subotica i Sekretarijatom za privredu i turizam AP Vojvodine.

-Izložbeni prostor unutar Hale sportova, koji se prostire na oko 1.800 kvadratnih metara, kompletno je popunjen – kaže Ilinka Vukoja, direktorica Javnog komunalnog preduzeća \“Subotičke pijace\“, organizatora ove manifestacije. – Hala sportova je klimatizovana što je veliki korak napred u smislu kvaliteta usluga koje nudimo izlagačima. Niz proteklih godina, uz pohvale za druge segmente organizacije, ključne primedbe i izlagača i posetilaca sajma odnosile su se upravo na temperature unutar Hale sportova. Ove godine ćemo i učesnicima i posetiocima sajma obezbediti veći konfor, pa očekujemo i veću posetu.

Pored klimatizovanog prostora, publiku sajma i ove godine očekuju pokloni. Jedan od učesnika ove privredne manifestacije će svim posetiocima koji to budu želeli ponuditi vaučere za besplatnu tromesečnu pomoć na putu.

Privredna komora Srbije će na ovogodišnjem sajmu objediniti predstavljanje privredne ponude gotovo svih regiona Srbije.

– U goste nam dolaze predstavnici privrednih komora iz Banja Luke, Osijeka i Čongrada, a obezbedili smo i prisustvo 11 regionalnih komora iz Srbije. Ponosni smo što smo okupili oko 70 izlagača koji će predstaviti ne samo proizvode nego i usluge, odnosno turističku ponudu svoga kraja – kaže Laslo Karai, savetnik u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog upravnog okruga. – Izuzetno smo zadovoljni odzivom privrednika i verujemo da ćemo okupiti najveći broj izlagača do sada. To dokazuje da je \“Subotički sajam\“ održiv i da je dobra osnova za dalji razvoj sajamske privrede u gradu.

Privredna komora Srbije će 31. maja na \“Subotičkom sajmu\“ ugostiti Damira Davidovića, državnog sekretara Ministarstva održivog razvoja i turizma Republike Crne Gore, a 1. juna  u Suboticu dolazi Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine Republike Srbije.

Svečano otvaranje „Subotičkog sajma 2018\“  održaće se  četvrtak, 31. maja u 11 časova, u Hali sportova.

U četvrtak i petak (31. maja i 1. juna) sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 19 časova, a u subotu, 2. juna,  od 10 do 14 časova.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *