Zatvaranje 13. Međunarodnog i regionalnog sajma – Subotica 2019.

Ovogodišnji, trinaesti Međunarodni i regionalni „Subotički sajam 2109”, okupio je od 30. maja do 1. juna u Subotici oko 190 izlagača iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore, Češke i Srbije. Partner “Subotičkog sajma 2019” je bila Italija, zemlja sa kojom Srbija obeležava 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva, a vodeća tema – uticaj IT sektora i digitalizacije na razvoj privrede.

Po tradiciji ove privredne manifestacije, ovogodišnji “Subotički sajam” je završen dodelom priznanja najuspešnijim izlagačima. Pehar i diploma za prvo mesto pripali su preduzeću TDI Servis iz Subotice, druga nagrada je dodeljena Poslovnom inkubatoru Subotica, a treća subotičkoj kompaniji Erdsoft.
Tri posebne nagrade, za učesnike koji su se posebno istakli svojim prvim, ali zapaženim pojavljivanjem, pripale su Srednjoevropskoj mreži za ekonomski razvoj iz Budimpešte, Regionalnoj privrednoj komori Zapadnobačkog upravnog okruga, preduzeće „Zlatna Karpatija”, sa sedištem u Somboru, i preduzeću Loko Trans.

„Subotički sajam“ je organizovalo Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Subotice, Regionalnom privrednom komorom Subotica, Sekretarijatom za privredu i turizam AP Vojvodine i preduzećem „V-Land Sajmovi“.