Отворен једанаести „Winterfest“

Традиционални, једанаести по реду зимски вашар „Winterfest“ отворен је вечерас на Тргу републике, на „Малом корзоу“, у организацији Јавног комуналног предузећа „Суботичке пијаце”, уз подршку суботичке локалне самоуправе. Суботичани ће на овом вашару до 8. јануара 2023. године моћи да уживају у уметничким радовима и рукотворинама, новогодишњим поклонима, божићним колачима, бомбонама, широкој понуди домаће и органске хране, различитим врстама куваног вина и богатој гастрономској понуди традиционалних јела са овдашњег подручја, а све у духу предстојећих божићних и новогодишњих празника.

Директор ЈКП „Суботичке пијаце“ Александар Алексић је навео да је овогодишњи „Winterfest“ окупио више од 70 излагача из разних градова, од Врњачке Бање до Суботице.

„Сваке године Суботичке пијаце постављају један павиљон где се скупљају донације  где Суботичани, људи великог срца донирају своја средства. Прошле године прикупљено је 128.000 динара“, рекао је Александар Алексић.

Председница Надзорног одбора ЈКП „Суботичке пијаце“ Јасмина Стевановић објаснила је да ће новац прикупљен на хуманитарном павиљону ове године бити уплаћен на рачун Фондације тешко оболеле деце и омладине  која је у склопу града Суботице и која  из године у годину помаже и родитељима, и деци, и омладини до 18 година којима је та помоћ потребна.

„Ово није једини хумани гест. На \’Winterfestu\’ је и кућица која је прошле године добила свој назив \’Срце на длану\’ у којој ће се до 8. јануара продавати радови суботичких основаца и удружења грађана. Прикупљена средства ће упутити у хуманитарне сврхе за своје другаре у школи којима је то потребно из разних разлога. Осим њихових, у понуди кућице \’Срце на длану\’ наћи ће се и разни предмети који су направили пацијенти на Одељењу психијатрије Опште болнице Суботица у оквиру њихове терапије. Позивамо све оне којима је ово интересантно и који су спремни да дају своје срце на длану да се прикључе“, нагласила је Јасмина Стевановић.

У име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и у своје име, члан Градског већа задужен за област привреде Срђан Самарџић отворио је 11. „Winterfest“.

„Ова прелепа божићно-новогодишња манифестација по 11. пут доноси богатство понуде, сјајан приказ празничног духа Суботице као и њен хуманитарни карактер. Присетио сам се једне мисли коју сам чуо још у мојој младости, а једна је од новогодишњих жеља која каже \’Желим вам да желите и остварите више него што вам треба, а  оно што вам претекне поделите са онима који нису у прилици као ви\’“, рекао је Срђан Самарџић.

Отварање ове манифестације увеличали су пригодним музичким програмом  ученици Дома ученика средњих школа.

Извор: www.subotica.rs