Otvoren osmi „Winterfest“

Praznična atmosfera, dobra poseta i veći broj izlagača nego ranijih godina, glavne su karakteristike ovogodišnjeg, osmog zimskog vašara “Winterfest”. Ova tradicionalna manifestacija je ovorena je 5. decembra uz prigodnu svečanost, božićne pesme i kuvano vino.

– Okićen grad, miris kuvanog vina i „kurtoš“ kolača, zvuci božićne pesme, kućice pune suvenira, proizvoda starih zanata, domaće hrane, rakije i tradicionalnih gastronomskih specijaliteta, vode nas u susret predstojećim božićno-novogodišnjim praznicima. Raznolikost sadržaja će i ove godine pružiti  ugođaj svim građanima. Nadam se da će zvuci smeha, muzike i radosti obeležiti predstojeće praznične dane i pružiti našim dragim sugrađanima i gostima prijatne trenutke – rekao je na otvaranju “Winterfesta” predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford.

On je izrazio zahvalnost Javnom komunalnom preduzeću “Subotičke pijace”, kao organizatoru ove manifestacije, na angažovanju i uloženom trudu, naglašavajući da je “Winterfest” postao deo praznične atmosfere Subotice.

Na osmom subotičkom zimskom vašaru učestvuje oko 90 preduzeća, preduzetnika, poljoprivrednih gazdinstva i članova zanatskih ili drugih udruženja, a prostor za oko 70 štandova je proširen i na deo šetališta Trga republike, na kojem se nalazi spomenik “Svetog Trojstva”.

U ime organizatora, svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije i doprineli da ona izgleda atraktivno i bajkovito, zahvalila se dosadašnja direktorica JKP „Subotičke pijace”, Ilinka Vukoja.  Ona je pozvala Subotičane da posećuju “Winterfest” i uživaju u ponudi i prazničnoj atmosferi ove manifestacije.

Osmi  zimski vašar “Winterfest” se zatvara 13. januara 2019. godine.

Organizator ove tradicionalne manifestacije je Javno komunalno preduzeće  “Subotičke pijace” uz podršku lokalne samouprave grada Subotica.