Praznični vašar

Deveti zimiski vašar “Winterfest” otvorio je predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford. On se zahvalio organizatoru, Javnom komunalnom preduzeću “Subotičke pijace”, na uloženom trudu da ova tradicionalna manifestacija i ove godine ponudi Subotičanima i gostima Subotice praznični duh koji sa sobom nosi niz lepih emocija.

–  Nadam se da će svi posetioci uživati u  čarima zimskog vašara i bogatoj ponudi izlagača. Кako je ova manifestacija postala tradicija u našem gradu, pozivam sve sugrađane da u narednim danima posete zimski vašar i uživaju u duhu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika  – rekao je Tivadar Bunford na otvaranju devetog “Winterfesta”.

Ovogodišnji zimski vašar je u centru Subotice okupio više od sedamdeset izlagača koji Subotičanima i gostima Subotice, uz kuvano vino i razne gastronomske specijalitete, nude i veliki izbor domaće hrane, rukotvorina i proizvoda starih zanata.

– “Winterfest” je svojevrsna dobrodošlica božićnim i novogodišnjim praznicima. Izlagači” su ove godine došli u Subotici iz cele Srbije, od Brusa do Horgoša. Naši sugrađani i gosti koji ovih dana budu došli u Suboticu, moći će ovde da kupe razne đakonije, da se zaslade, da se zaljute, da nazdrave i sa prijateljima dočekaju Novu godinu i novogodišnju noć provedu  u prijatnoj atmosferi – kaže Dejan Ljubisavljević, direktor JKP “Subotičke pijace”.

Interesovanje izlagača za “Winterfest” je i ove godine bilo veliko, a novina u odnosu na predhodnih osam vašara je da je deo štandova smešten i na Trgu slobode.

Deveti  zimski vašar “Winterfest” se zatvara 13. januara 2020. godine. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Javno komunalno preduzeće  “Subotičke pijace” uz podršku lokalne samouprave grada Subotica.